2012. október 22., hétfő

1. nap - okt. 14 Santiago de Compostela - Negreira

Az albergue municipalban azt modta a hospitaliero, hogy ket busz indul reggel Santiago fele.
Az egyiknek 2 a masiknak 3 ora a menetideje.

Persze, hogy a gyorsabbal akartunk menni, reggel kilenckor mar ott voltunk a kikotobe, vartuk a 10 orai indulast. Gyulekeztek a tobbi zarandokok is. Indulas elott meg beultunk egy meleg tejeskavera a kozeli barba.

12-re ertunk  Santiagoba, sietni kellett mert 22 km gyaloglas vart rank. Elrohantunk a zarandokirodaba kivaltani a credencialt, a zarandok utlevelet.

A plaza Obrodoiro-rol indultunk kb 1-kor. Eleg hamar  kivisz a varosbol a Camino, hegynek fel,kicsit faraszto volt , de semmi extrem, nem olyan huzos mint a francia ut eleje.

Itt meg surun vannak telepulesek, 2-3 km-enkent. Elhagytuk As Moast, Carballalt majd Quintansban megalltunk egy kis pihenore egy barban. Jellemzo itt, hogy eledtolnak egy kis aperitivot is, amiert nem kell fizetni, itt lencsefozelek volt.

Folytattuk utunkat, hegyre fol, volgybe le, Aguapesada, Trasmonte, A Barca, A Chancela utan megerkeztunk Negreiraba este 9-re.

En itt mar nagyon ki voltam, de Isra meggyozott, hogy ne maradjunk a kozponti Albergbe, inkabb menjunk at a varoson holnap reggel ennyivel kevesebb.

Az albergue municipal mar tele volt, mindossze ket hely maradt, micsoda szerencse ez Isranak, nem a hatan kellett visszacipelnie a kozpontba.

A hospitaliera egy fiatal gallega, roppant kelletlen, barasagtalan. Mikor felmentunk a szobaba mar mindenki fekudt. Isra meg is jegyezte guiris, ezek nem ertik a spanyol kulturat.

Lezuhanyoztunk es visszamenunk Negreiraba vacsizni, nem maradtunk sokaig, mert elkezdett szemerkelni az eso es en papucsban voltam.

Az albergueben mar mindenki aludt, kiveve nehany fiatalt lent a tarsalgoban, beszelgettunk kicsit aztan irany aludni.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése